Traditionele recepten

Marokkaans oranje dessert

Marokkaans oranje dessert

Een traditioneel Marokkaans dessert gemaakt met sinaasappels, oranjebloesemwater en kaneel.

Krediet voor fotografie: Elise Bauer

Yum, Hank heeft dit prachtige dessert samengesteld met wat bloedsinaasappels die we uit de boom van mijn ouders hebben gehaald. ~ Elise

Dit was het eerste toetje dat ik ooit maakte om indruk te maken op een meisje, jaren geleden toen ik naar de graduate school in Wisconsin ging. We waren allebei atleten, en eten ging voor ons vooral om brandstof, niet om plezier.

Maar het was Valentijnsdag en ik was haar eten aan het maken, dus ik wilde iets exotisch en, nou ja, sexy, om de maaltijd af te sluiten. Toen ik in een van mijn kookboeken over deze Marokkaanse klassieker las, wist ik dat ik mijn toetje op had.

Sinds die avond heb ik deze sinaasappels regelmatig gemaakt, en dit gerecht is even lekker als simpel: verse sinaasappels (van welke soort dan ook), overgoten met oranjebloesemwater, bestrooid met poedersuiker en kaneel. Dat is het.

De enige verandering die ik in de loop van de jaren in het recept heb aangebracht, is door de sinaasappelschijfjes een uur of wat in het oranjebloesemwater te macereren om de smaak te verdiepen. Soms gebruik ik sinaasappels met verschillende kleuren - bloedsinaasappels, cara cara sinaasappels en navels vormen een behoorlijk trio - gewoon om dingen leuker te maken.

Marokkaans oranje dessertrecept

Hoewel we hier bloedsinaasappelen gebruikten, zal elke zoete sinaasappel werken. Oranjebloesemwater is te vinden bij Whole Foods of op een mediterrane markt.

Ingredienten

  • 3-4 sinaasappels
  • 1/4 kopje oranjebloesemwater
  • 1-2 eetlepels poedersuiker
  • 1-2 theelepels kaneel

Methode

1 Sinaasappelschijfjes marineren in oranjebloesemwater: Snijd de boven- en onderkant van elke sinaasappel. Snijd de schil en al het merg eraf en snijd de sinaasappel in rondjes van 1/4 inch.

Strooi een beetje oranjebloesemwater op de bodem van een glazen of plastic bak met brede bodem en leg de sinaasappelschijfjes erop. Als je meer dan één laag sinaasappels nodig hebt om ze allemaal in de container te krijgen, strooi dan meer oranjebloesemwater over elke sinaasappellaag.

Voeg eventueel overgebleven oranjebloesemwater toe, dek de container af en zet 1 uur op kamertemperatuur.

2 Bestrooi met poedersuiker en kaneel om te serveren: Om te serveren, haal de sinaasappels uit de container en schik ze op een bord. Voeg een beetje vloeistof uit de container toe. Strooi, net als je serveert, wat poedersuiker en kaneel over de sinaasappels.

Hallo! Alle foto's en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik onze foto's niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank u!


Bekijk de video: Flan Recipe Homemade (December 2021).