De beste recepten

Rode Chili Kip Enchiladas

Rode Chili Kip Enchiladas

1 Bereid de enchiladasaus voor: (als je het zelfgemaakt maakt, gebruik dan anders blik en ga verder met de volgende stap). Verhit de olie in een sauspan op middelhoog vuur.

Roer het chilipoeder en de cayennepeper erdoor. Laat maar een halve minuut koken (indien langer zal de chili aanbranden), en voeg het water en de tomatenpuree toe. Klop tot een gladde massa.

Voeg het knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, oregano, zout en maizena toe. Laten sudderen en van het vuur halen.

Proef naar warmte. Als je het pittiger wilt, voeg dan meer chilipoeder of cayennepeper toe. Houd er rekening mee dat de tortilla's en kip een deel van de warmte opnemen, dus laat dat een beetje pittiger zijn dan wat je wilt in het afgewerkte gerecht.

2 Meng 1/4 kopje van de saus met de gekookte kip. Opzij zetten.

3 Bereid de tortilla's voor: Traditioneel doopte men de tortilla's in wat saus en bakte ze dan lichtjes in een beetje olie en rolde ze dan op. Het is een geweldige manier om de tortilla's te laten trekken met de chilisaus, maar het is echt rommelig en veel tortilla's zijn niet stevig genoeg om deze behandeling aan te kunnen zonder uit elkaar te vallen.

Dus in plaats daarvan verzachten we de maïstortilla's eerst en dopen ze vervolgens in de saus voordat we ze rollen. Om ze zachter te maken en ze een beetje smaak te geven door bruin te worden, zal ik je laten zien hoe mijn moeder de tortilla's kookt zonder veel vet te gebruiken.

Verhit een eetlepel olie in een kleine steelpan om de pan te bedekken. Leg een tortilla in de pan en verhit een paar seconden, totdat de tortilla wat luchtbellen begint te vertonen.

Gebruik een metalen spatel om nog een paar seconden naar de andere kant te draaien. Voeg dan nog een tortilla toe bovenop de eerste om wat van de overtollige olie op te nemen. Draai ze allebei om en voeg nog een tortilla toe.

Blijf ze toevoegen waar er wat overtollige olie lijkt te zijn. Het idee is om de tortilla's te verhitten en ze zacht te maken met een minimum aan olie.

Als de tortilla's zacht en verhit worden, leg je ze op een papieren handdoek om nog meer overtollige olie op te nemen. Als je merkt dat je meer olie in de pan nodig hebt, voeg deze dan toe.

4 Monteer de enchiladas: Verwarm de oven voor op 350 ° F. Dompel een voor een een tortilla in de enchiladasaus en leg deze in een 9x13 Pyrex ovenschaal.

Leg in elke tortilla 2 tot 3 eetlepels gehakte kip. Bestrooi met een beetje kaas.

Rol de tortilla op. Leg ze in de ovenschaal en herhaal dit tot alle dozijn tortilla's netjes in rijen in de ovenschaal zijn geplaatst.

Bedek de tortillarolletjes met de overgebleven saus. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.

Ik herinner me dat ik deze kip enchiladas vaak at met heel weinig kaas erop. (Mijn moeder, zegen haar ziel, herinnert zich de kip enchiladas zonder de besprenkelde kaas niet. Maar ze is in de 80 en herinnert zich deze dingen soms niet. Of ze herinnert zich later en herinnert zich niet dat ze ze ooit in de eerste plaats. Maar ach, ik ben in de vijftig en mijn geheugen is ook niet meer wat het was.)

5 Bak: Plaats in de oven en bak gedurende 10 minuten op 350 ° F, of tot de kaas bubbelt.

Gebruik een metalen spatel om te serveren.

Serveer met dun gesneden ijsbergsla die op smaak is gebracht met azijn en zout (geen olie), gehakte rode uien die minstens een half uur in azijn en water hebben geweekt, guacamole of avocado plakjes en zure room. Garneer met koriander.


Bekijk de video: Simple Shredded Chicken Enchilada dinner recipe (September 2021).