De beste recepten

Linzen en Ham

Linzen en Ham

Elke overgebleven ham is hier goed te doen, of je kunt een gerookte hamschenkel of ham spronggewricht in plaats daarvan gebruiken. Plakjes dik gesneden spek zijn een goede vervanging voor de plakjes overgebleven ham.

Methode

1 Maak hambouillon met hambot: Doe het hambot en eventuele losse stukjes ham in een grote pan met een dikke bodem en bedek met het water. Voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.

Voeg de overige ingrediƫnten voor de hambouillon toe en laat nog minstens 30 minuten sudderen, bij voorkeur nog een uur.

Zeef de hambouillon door een fijnmazige zeef en zet in een grote kom. Proef en voeg indien nodig zout toe.

2 Fruit de ui, knoflook, voeg linzen toe: Verhit de olijfolie in een middelgrote, zware pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2-3 minuten, onder regelmatig roeren. Laat de uien niet bruin worden.

Voeg de knoflook toe en kook nog een minuut, voeg dan de linzen toe en roer om te combineren. Kook de linzen, vaak roerend, 2 minuten.

3 Voeg de hambouillon toe aan de linzen en laat sudderen: Voeg 5 kopjes hambouillon toe en breng aan de kook. Kook heel zachtjes, je wilt dat de bouillon nauwelijks borrelt, tot de linzen gaar zijn. Dat kan slechts 20 minuten zijn, of zelfs 1 uur, afhankelijk van hoe oud je linzen zijn. Verwacht ongeveer 35 minuten.

Controleer en proef de linzen van tijd tot tijd terwijl ze koken. Je wilt niet dat ze papperig zijn. Als ze gaar zijn, zeef je ze uit de bouillon (bewaar de bouillon om soep te maken zoals erwtensoep of ham en witte bonensoep, of gewoon een andere partij van deze linzen) in een fijnmazige zeef.

Gooi met wat meer olijfolie en serveer met gehakte stukjes of plakjes overgebleven ham. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Hallo! Alle foto's en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik onze foto's niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank u!


Bekijk de video: Ricks Hearty Lentil Dish - Rick Steins Spain - Episode 4 - BBC Two (September 2021).