De beste recepten

Citroen Meringue Pie

Citroen Meringue Pie

1 Bak de taartvorm voor: Als u een verpakte bevroren taartbodem gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking om voor te bakken. Volg deze instructies als u een zelfgemaakte korst gebruikt:

Verwarm de oven voor op 375 ° F. Bekleed een bevroren taartvorm met aluminiumfolie zodat de folie zich over de randen uitstrekt (voor handige handvatten). Vul voor tweederde met taartgewichten of droge bonen.

Bak 20 minuten. Verwijder vervolgens de folie en de taartgewichten. Prik op verschillende plaatsen in de bodem van de korst met de tanden van een vork. Dit helpt voorkomen dat de bodem opborrelt.

Zet de korst terug in de oven en bak nog 15 minuten, of tot de korst lichtbruin is. Haal uit de oven en zet apart.

2 Maak de citroenvulling: Klop de eidooiers in een middelgrote kom en zet apart.

Voeg in een middelgrote pan 6 eetlepels maizena, 1 1/3 kopje suiker, 1/4 theelepel zout en 1 1/2 kopje water toe en klop om te combineren. Breng op middelhoog vuur aan de kook, onder voortdurend zwaaien. Laat een minuut of twee sudderen tot het mengsel dikker begint te worden.

Zodra het maizena-mengsel goed is ingedikt (consistentie van Cream of Wheat), van het vuur halen. Neem een ​​lepel van het maizena-mengsel en klop het door de losgeklopte eidooiers om de dooiers te temperen. Blijf lepels van het maizena-mengsel erdoor kloppen tot je ongeveer de helft van het maizena-mengsel hebt gebruikt.

Voeg vervolgens het eidooiermengsel weer toe aan de pan met de maizena. Keer terug aan de kook, op middelhoog tot middelhoog vuur, onder voortdurend roeren. Kook 3 tot 4 minuten. (Het zetmeel zorgt ervoor dat de eieren niet gaan stremmen.)

Haal van het vuur en roer het citroensap, de citroenschil en de boter erdoor.

3 Verwarm de oven voor op 325 ° F.

4 Bereid het mengsel van maizena voor de meringue: Klop in een kleine pan 1 eetlepel maizena en 1/3 kopje koud water tot het maizena is opgelost. Verhit op middelhoog vuur en klop tot het mengsel bubbelt en dikker wordt. Haal van het vuur en zet apart.

5 Klop de suiker en de room van tandsteen samen:Klop 1/2 kopje plus 2 eetlepels suiker en 1/4 theelepel room van tandsteen bij elkaar, zet apart. (Als je geen wijnsteen hebt, voeg dan in de volgende stap een theelepel witte azijn toe aan het eiwit met de vanille.)

6 Maak de meringue: Doe eiwitten en 1/2 theelepel vanille-extract in de kom van je mixer. Begin met het kloppen van de eiwitten op lage snelheid en verhoog geleidelijk de snelheid tot medium.

Zodra de eiwitten schuimig zijn, voeg je langzaam de suiker en de room van tandsteen toe, lepel voor lepel. Klop tot het eiwit zachte pieken vormt.

Voeg het watermengsel van maizena toe (het zou eruit moeten zien als een gel) lepel voor lepel, terwijl je het eiwit blijft kloppen. Verhoog de snelheid naar hoog en blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken heeft gevormd. Klop niet te veel, anders wordt je meringue korrelig.

7 Vul taartvorm met vulling: Verhit de citroenvulling opnieuw, totdat deze borrelend heet is.

Schep de stomend hete vulling in de voorgebakken taartvorm en verdeel deze gelijkmatig.

8 Top met meringue: Werk snel en gebruik een rubberen spatel om het meringuemengsel gelijkmatig over de rand van de taart te verdelen.

Zorg ervoor dat het mengsel zonder gaten aan de korst hecht. De korst helpt de meringue te verankeren en te voorkomen dat deze krimpt.

Vul het midden in met meer meringuemengsel. Gebruik de achterkant van een lepel om pieken te maken over de hele meringue.

8 Bak: Bak de taart 20 minuten op 325 ° F, tot de meringue goudbruin is.

Breng over naar een rooster en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Als de taart zelfs maar enigszins warm is wanneer u erin snijdt, kan de citroenbodem vloeibaar zijn. Om de bodem wat steviger te maken, kun je de taart, nadat de taart is afgekoeld, op een koelpak leggen, bedekt met een theedoek.

Het beste dezelfde dag gegeten.


Bekijk de video: Lemon Meringue Pie. ASMR Cooking Sounds (September 2021).