Ongewone recepten

Overgebleven Turkije Pot Taarten

Overgebleven Turkije Pot Taarten

Overgebleven Turkey Pot Pies zijn een geweldige manier om Thanksgiving-restjes zoals kalkoen, wortelen, uien, selderij en zelfs taartbodem te gebruiken. Maak ze in elke gewenste maat; we houden van kleine ramekins voor mini-porties voor de kinderen!

Krediet voor fotografie: Nick Evans

Ik sta bekend als 'de restjesman' omdat ik altijd nieuwe manieren bedenk om restjes te gebruiken. Thanksgiving heeft altijd een overvloed aan restjes, dus je kunt maar beter geloven dat ik er enthousiast van word!

Dit jaar heb ik alles te maken met Turkey Pot Pies.

Het mooie van deze Turkey Pot Pies is dat ze veel van de ingrediënten gebruiken die je waarschijnlijk al bij de hand hebt bij het maken van andere Thanksgiving-gerechten - ingrediënten zoals uien, selderij, wortelen, bouillon en taartbodem. Bovendien werkt de individuele portiegrootte perfect voor kleine kinderen.

WAT TURKIJE TE GEBRUIKEN VOOR POTTAARTEN?

U hoeft niet kieskeurig te zijn; gebruik gewoon wat je hebt! Ik geef de voorkeur aan donker vlees in mijn pottaarten, dus ik kies voor de dijen en benen, maar alles zal werken. Zorg ervoor dat je het goed hakt, zodat er geen grote stukken in de uiteindelijke pottaart zitten.

Als het geen kalkoenseizoen is, je kunt deze maken met overgebleven kippenvlees dat je bij de hand hebt. Versnipper het en het zal geweldig werken in een snelle kippenpottaart!

KAN IK LEFTOVER GRAVY GEBRUIKEN?

Wat is overgebleven jus ?! Ik weet niet zeker of ik ooit overgebleven jus heb gezien. Grapje! (Soort van.)

Ja, je kunt in dit recept de overgebleven jus gebruiken in plaats van de jus, maar je hebt waarschijnlijk niet genoeg om alle vulling te maken. Ik raad aan om de jus te maken zoals in het recept wordt weergegeven, en vervolgens de overgebleven Thanksgiving-jus toe te voegen voor extra kalkoensmaak!

KAN IK LEFTOVER PIE CRUST GEBRUIKEN?

Als je al taartkorst hebt gemaakt voor, nou ja, taarten, en je hebt nog wat over, dan kun je die hier gebruiken. Maar ik heb in dit geval ook alles te maken met in de winkel gekochte taartbodem. Je hebt veel gekookt en het is prima om hier een kortere weg te kiezen!

WAT VOOR BAKGEREI HEB IK NODIG VOOR DEZE Taarten?

Ik maak deze kalkoenpottaarten in vormpjes. Ronde 8-ounce ramekins geven je een goede pottaart voor kinderen en een 18-ounce ramekin is goed voor volwassen porties.

KAN IK DEZE POTTAARTEN VAN tevoren maken?

U kunt deze absoluut van tevoren maken als dat beter uitkomt in uw schema. Ik zou ze helemaal voorbereiden tot de laatste bakstap. Ze blijven een paar dagen goed in de koelkast, klaar voor gebruik.

Overgebleven pottaart blijft ook tot vijf dagen goed in de koelkast. Verwarm ze opnieuw in een oven van 350 ° F tot ze opgewarmd en gloeiend heet zijn.

DE VADER TOEVOEGEN

Geen speciale Dad Add voor de pottaarten! Pottaarten zijn op zichzelf al genoeg van iets speciaals. Maak gewoon een grotere voor de ouders!

RAPPORT

Mijn kinderen waren ongelooflijk sceptisch over wat hier aan de hand was. Ik probeerde ze uit te leggen dat het heerlijke diner was onder de taartbodem. Mijn oudere kind (die bijna vijf is) dook meteen naar binnen en veranderde zijn pottaart in feite in een korst / kalkoen / jus soep. (Blijkt dat dit niet de meest aantrekkelijke manier is om een ​​pottaart te eten.) Mijn jongere kind (bijna drie) plukte voorzichtig de kleinste stukjes korst van de randen en knabbelde eraan.

Ik was een beetje bang dat mijn kinderen niet van deze pottaarten zouden houden, maar het blijkt dat er een onfeilbare manier is om kinderen te laten eten wat er onder de knapperige goudbruine korst ligt: deconstructie.

Ik haalde de taarten een beetje uit elkaar en scheidde de ingrediënten, en hoewel het supervervelend was om dat te moeten doen, werkte het ook prima - pottaartoverwinning, zelfs als de overwinning uiteindelijk niet in pottaartvorm was!

MEER RECEPTEN OM TE MAKEN MET LEFTOVER TURKIJE!

 • Turkije Chili (met overgebleven Turkije)
 • Curried Kalkoensoep (Met Overgebleven Kalkoen)
 • Zoete Aardappel, Paddestoel, Overgebleven Turkije Braadpan
 • Geroosterde Turkije Cranberry Rucola Sandwich
 • Turkije Stroganoff

Overgebleven Turkije Pot Pies Recept

U kunt een ramekin van elk formaat of elke vorm gebruiken. Rond werkt het beste, maar langwerpig is ook oké en je krijgt met die vorm meer korst.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels ongezouten boter
 • 1/2 kopje in blokjes gesneden zoete ui
 • 1/2 kopje in blokjes gesneden wortelen
 • 1/2 kopje in blokjes gesneden bleekselderij
 • 2 kopjes gehakte gekookte kalkoen
 • 1/4 theelepel zout
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
 • 1 1/2 - 2 kopjes kippen- of kalkoenbouillon
 • 1/2 kopje bevroren zoete erwten
 • 1/2 theelepel verse tijm (optioneel)
 • 2 taartbodems van 23 cm, in de winkel gekocht of zelfgemaakt
 • 1 ei + 1 eetlepel water, geklopt, om te borstelen
 • Ramekins, elk formaat

Methode

1 Verwarm de oven voor op 350˚F.

2 Kook de pottaartbodem: Voeg de boter toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de boter is gesmolten uien, wortels en selderij toe. Laat 3-4 minuten koken tot de groenten zacht worden. Roer de gehakte kalkoen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3 Maak de jus: Voeg bloem toe aan de vulling en roer tot een glad mengsel. Kook een minuut of twee om de meelsmaak eruit te koken. Klop dan langzaam de bouillon erdoor tot een lichte jus. Als de jus te dik lijkt, voeg dan meer bouillon of water toe per 1/4 kop.

4 Voeg erwten en tijm toe: Voeg als de jus gaar is erwten en verse tijm toe en haal van het vuur.

5 Vul de vormpjes: Verdeel de pottaartvulling over de vormpjes. Vul schaaltjes voor ongeveer 3/4 van de weg om overlopen te voorkomen. (Je kunt elke vorm van een ramekin gebruiken. Rond werkt het beste, maar langwerpig is ook oké en je krijgt meer korst met die vorm.)

6 Dek af met taartbodem en bestrijk met eierwas: Bedek de schaaltjes met een bovenste stuk taartbodem, in de winkel gekocht of zelfgemaakt. Plooi de randen goed en prik een paar gaatjes in het midden van de taartbodem om stoom te laten ontsnappen. Bestrijk met eierwas.

7 Bak de pottaarten: Bak de taarten met kalkoenpannen 20-25 minuten op 350˚F, of tot de korst goudbruin is aan de randen en in het midden. Laat de pottaarten een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Overgebleven pottaart blijft tot vijf dagen goed in de koelkast. Verwarm ze opnieuw in een oven van 350 ° F tot ze zijn opgewarmd en gloeiend heet.

Hallo! Alle foto's en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik onze foto's niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank u!


Bekijk de video: 24 COOLE IDEEËN OM ETEN TE VERSIEREN ALS EEN BADASS-CHEF (September 2021).