Ongewone recepten

Instant Pot Chicken Wing Ramen

Instant Pot Chicken Wing Ramen

Hou je van vleugels? Hou je van ramen? Als je twee keer ja hebt gezegd, moeten we wat rondhangen. Behalve dat, maak kippenvleugel ramen. Het zal je gelukkige plek zijn.

Dit eenvoudige Instant Pot-recept is jouw go-to voor het gebruiken van overgebleven vleugels, hetzij van uit eten gaan of wanneer je ze thuis maakt.

Chicken wing ramen is in wezen een bonusmaaltijd van je eerste wing-fest… maar psst, ik hou zelfs meer van chicken wing ramen dan de vleugels zelf. Het grootste deel van het werk bestaat in de eerste plaats uit het maken van vleugels (wat GEMAKKELIJK is) en het vlees en de huid van de botten plukken. (En als je daar niet van houdt, ben je in de eerste plaats niet van vleugels, toch?)

Gooi alles in de Instant Pot en je hebt een gemakkelijke doordeweekse avondmaaltijd van je feestresten.

Welke vleugels kunnen worden gebruikt voor Ramen?

Dit hele idee kwam van mijn vriend, die regelmatig naar de wekelijkse vleugelavond van de plaatselijke brouwerij gaat. Hij bestelt opzettelijk meer hete vleugels dan hij weet dat hij kan eten, zodat hij de restjes mee naar huis kan nemen om Buffalo Wing ramen te maken.

Hoewel Buffalo ramen inderdaad geweldig is en mijn favoriete manifestatie van kippenvleugel ramen blijft (er is de prachtige felrode vetlaag bovenop de bouillon), realiseerden we ons dat het mogelijk is om ramen te maken van ieder overgebleven gekookte kippenvleugels.

Ik probeerde het met Miso Chicken Wings, Old Bay Chicken Wings en Teriyaki Chicken Wings. Natuurlijk, de smaak zal variëren, afhankelijk van wat je gebruikt, maar het is nog steeds in wezen ramen.

WACHT! WAT IS RAMEN ALTIJD?

Ramen is de afgelopen 20 jaar goed tot zijn recht gekomen in Amerikaanse noedelwinkels, maar de meesten van ons beschouwen het nog steeds als supergoedkope instant noedelsoep met superzoute kruidenpakketten.

Echte ramen is een Japanse noedelsoep in een smaakvolle bouillon die is gegarneerd met gesneden varkensvlees, zachtgekookte eieren en een zeer lichte verstrooiing van groenten. Alle componenten zijn kunstig gerangschikt en in een prachtige harmonie van kleuren, texturen en smaken. De beste winkels brengen jaren door met het perfectioneren van hun bouillon en hun noedels.

U dat hoeft echter niet. Een heerlijke kom met stomende noedels en bouillon op een koude of regenachtige dag is genoeg dichtbij genoeg om te perfectioneren. Kippenvleugels bevatten tonnen kraakbeen en geven je een zijdezachte, rijke bouillon. Uw Instant Pot maakt snel werk van het extraheren van die kenmerken, omdat het een goede keuze is voor het maken van kippenbouillon, stat.

HOE DE EIEREN TE KOKEN

Kook je ramen-eieren rechtstreeks in de bouillon in de pan. Bij veel recepten moet je dit boven een stoomrek doen voordat je de bouillon kookt, maar waarom zou je je druk maken? Het koken van eieren in de bouillon stroomlijnt het proces en de eieren komen precies goed uit.

De schelpen zullen een beetje vettig zijn, maar je gaat ze toch snel pellen. U wilt het ei niet gaar maken, zodat het eiwit stevig is, maar de dooier is een beetje kleverig. Twee minuten onder hoge druk nagelt het elke keer!

Als het idee om de eieren in bouillon te koken niets voor jou is, kun je ze stomen in de Instant Pot met behulp van deze methode, of op het fornuis met deze methode.

WAT ZIJN DE BESTE NOEDELS?

De klassieke noedels voor ramen zijn verse noedels van tarwemeel in Chinese stijl. Misschien vindt u dergelijke noedels gemakkelijk in een kruidenierswinkel of op een Aziatische markt - of, zoals ik, heb je beperkte opties.

Ik gebruik houdbare 'verse' Hokkien-roerbaknoedels in Chinese stijl uit de Aziatische afdeling van mijn grote supermarktketen. Als je het moeilijk hebt, gebruik dan de noedels van twee pakjes instant ramen (maar gooi de kruidenpakketjes).

Klassiek kook je de noedels in hun eigen pan met kokend water, en niet rechtstreeks in de bouillon. Dit is echter een gestroomlijnde ramen, en we gaan het meteen in de bouillon doen, zoals de vleugelminnende schurken die we zijn.

WAT DIENT U DIT?

Goede vraag! In plaats van de ramen te vullen met groenten en afbreuk te doen aan de heerlijke bouillon, stel ik voor om een ​​bescheiden hoeveelheid lente-uitjes erover te strooien en een verfrissende komkommersalade erbij. Kerel, je hebt zojuist de vleugels van een dozijn kippen gegeten voor het avondeten, word nu niet helemaal opgewonden over groene groenten.

MEER INSTANT POT RECEPTEN NODIG?

 • Instant Pot Gerst Lunchpotten
 • Snelkookpan lamsstoofpotje met lentegroenten
 • Snelkookpan Rundergehakt Chili
 • Snelkookpan BBQ Kip Gevulde Zoete Aardappelen
 • Snelkookpan Weeknight Paella met Kip en Worst

Instant Pot Chicken Wing Ramen Recept

Als je verse vleugelpunten hebt door het afbreken van je eigen kippenvleugels, bewaar ze dan om aan de soep toe te voegen. De vier kopjes vleugels is een grove richtlijn: hoe meer je kunt toevoegen, hoe beter en vleziger de ramen zullen zijn.

Als het idee om de eieren in bouillon te koken niets voor jou is, kun je ze stomen in de Instant Pot met behulp van deze methode, of op het fornuis met deze methode.

Ingrediënten

 • 1 tot 1-1 / 2 pond (ongeveer 4 tot 6 kopjes) overgebleven gekookte kippenvleugels
 • 4 kopjes natriumarm kippenbouillon
 • 1 kopje water
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels mirin rijstwijnazijn
 • 1/2 theelepel suiker
 • 2 tot 4 grote eieren
 • Een pakket van 7,1 ounce verse eiernoedels, of 2 pakketten instant ramen, kruidenpakketjes weggegooid
 • 2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
 • Instant Pot van 6 liter of andere elektrische snelkookpan

Methode

1 Pluk het vlees en de huid van de gekookte vleugelbotten: Dit is gemakkelijker als ze nog warm zijn, maar als ze koud zijn, doe dan gewoon je best. Zet het vlees apart.

Voeg in de Instant Pot-inzet het vel, de botten, de kippenbouillon en het water toe. Vergrendel het deksel en zorg ervoor dat het overdrukventiel op afdichting is ingesteld. Selecteer Koken op handmatig / Druk op hoge druk gedurende 30 minuten.

2 Laat de druk los en verwijder de botten en huid: Laat de druk af met behulp van de snelontlastklep. Afhankelijk van het model fornuis dat je hebt, doe je dit door het ventiel open te duwen met het handvat van een lepel of een knop op de snelkookpan. Als je dit doet, komt er snel een grote stoomstoot vrij, dus houd je vingers uit de buurt. Ontgrendel het deksel.

Gebruik een schuimspaan of een schuimspaan om de botten en het vel van de bouillon te verwijderen. Gooi de vaste stoffen weg. Als de bouillon bijzonder vettig is, schuift u het vet eraf met een grote metalen kooklepel, maar een beetje vet is prima.

3 Maak de bouillon af en kook de eieren: Voeg de sojasaus, mirin en suiker toe aan de pan.

In dit stadium kunt u de eieren op twee manieren koken. Ik leg de hele eieren (schaal en al) in de bouillon. Kook 2 minuten op handmatig / druk onder hoge druk.

U kunt ook de jam-eieren op het fornuis maken terwijl de bouillon kookt. Probeer deze methode om de eieren 10 minuten te stomen.

4 Bereid een ijsbad voor: Maak terwijl de eieren koken een ijswaterbad in een kleine kom. Wanneer de Instant Pot piept, laat u de druk ontsnappen met behulp van de snelontlastklep.

Gebruik een schuimspaan of een schuimspaan om de eieren uit de pan te tillen. Dompel ze onder in het ijswater. (Ze zullen een beetje vettig zijn, maar je zult ze sowieso binnenkort pellen.)

5 Voeg de noedels en het vlees toe: Voeg de noedels en het gereserveerde vlees toe aan de Instant Pot. Laat het deksel eraf, schakel over naar de sauteerstand en kook 2 minuten, of tot de noedels gaar zijn.

Schil de eieren terwijl de ramen koken. Opzij zetten.

6 Pas de kruiden aan en serveer: Proef de bouillon. Het kan meer zout of sojasaus nodig hebben, afhankelijk van hoe gekruid je overgebleven vleugels waren. Kruid indien nodig.

Verdeel de bouillon, het vlees en de noedels over de kommen. Halveer de eieren en leg de helften in de bouillon; ze moeten opwarmen van de hitte van de bouillon. Garneer met lente-uitjes en serveer.

Hallo! Alle foto's en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik onze foto's niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank u!


Bekijk de video: Ribs - Fall off the Bone - with Instant Pot Pressure Cooker (September 2021).