Traditionele recepten

Sorcé opent voor de kust van Puerto Rico

Sorcé opent voor de kust van Puerto Rico

Sorcé opent in W Retreat & Spa Vieques Island

Sorcé, de nieuwste eetgelegenheid van de W Retreat & Spa Vieques Island, is geopend. De keuken van Sorcé ligt 13 kilometer uit de zuidoostkust van Puerto Rico op het eiland Vieques en wordt geleid door Fernando Coppola, de voormalige souschef van Alain Ducasse's Latin en Caribbean mix on the Beach. Sorcé vervangt miX on the Beach.

Sorcé is vernoemd naar een van de archeologische vindplaatsen van het eiland Vieques en heeft een eetruimte binnen en buiten met uitzicht op de Caribische Zee.

Het seizoensgebonden menu van Sorcé biedt lokale Puerto Ricaanse gerechten. Kenmerkende gerechten zijn onder meer vis gemarineerd in mojo; Mofongo in Vieques-stijl, kip, roksteak en garnalen met gebakken bakbananen; gevulde Caribische kreeft; en sopa de marisco a Viequense, een bouillabaisse van verse sint-jakobsschelpen, jumbogarnalen, cartucho en lokale biologische wortelgroenten. Op het drankenmenu staan ​​wijnen uit Noord- en Zuid-Amerika, cocktails en rumvluchten.

"We willen chef-kok Alain Ducasse en zijn culinaire team bedanken voor het creëren van een dynamische, eersteklas eetbestemming die de sleutel was tot deze succesvolle lancering", aldus Greg White, algemeen directeur van het 156 kamers tellende W Retreat & Spa Vieques Island. "Terwijl we evolueren om aan de behoeften van onze jetset-gasten te voldoen, blijven onze strategieën voor eten en drinken van cruciaal belang om de algehele gastervaring te verbeteren en tegelijkertijd de lokale bevolking aan te trekken."

Lauren Mack is de reisredacteur bij The Daily Meal. Volg haar op Twitter @lmack.


Herhalende eilanden

[Veel dank aan Nalini Natarajan voor het onder onze aandacht brengen van dit item.] In “Puerto Rico heeft strikte Covid-maatregelen genomen. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, en het is een les voor het vasteland,” Nicole Acevedo (NBC Nieuws) schrijft: “Puerto Rico hanteerde een avondklok en rigoureuze sanitaire maatregelen, ‘en de pandemie is nooit gepolitiseerd’, zei een gezondheidsexpert. Het heeft levens gered - en zijn gezondheidszorgsysteem."

Janny Rodriguez, 47, een gemeenschapsleider in de buurt van Barreal in Peñuelas, Puerto Rico, is een operationeel supervisor bij een asfaltfabriek. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie afgelopen maart kon hij niet stoppen met werken, aangezien hij een van de weinige arbeiders is die belast is met het vloeibaar houden van het composietmateriaal.

De vader van drie maakte zich zorgen over het mogelijk blootstellen van zijn oudste zoon aan het virus, aangezien hij aan een longaandoening lijdt, of zijn bejaarde moeder die naast hem woont. De Wereldgezondheidsorganisatie had Covid-19 immers zojuist tot een pandemie uitgeroepen.

Rodriguez en zijn collega's droegen maskers, hielden sociale afstand, leefden onder strikte avondklokken en lieten hun temperatuur controleren en hun handen en winkelwagentjes elke keer dat ze een supermarkt of drogisterij binnengingen.

Een jaar na de pandemie is zijn angst voor Covid-19 nog niet uitgekomen. Tot nu toe zijn noch zijn kinderen noch moeder besmet met het virus. In feite is niemand in zijn buurt, waar ongeveer 200 gezinnen wonen, besmet, zei Rodriguez.

Puerto Ricanen op het Amerikaanse grondgebied vermeden hun toch al kwetsbare gezondheidszorgsysteem tijdens de pandemie te overweldigen, voornamelijk vanwege buitengewone maatregelen die de lokale overheid al vroeg heeft genomen – en de bereidheid van mensen om ze na te leven.

"In Puerto Rico is de pandemie nooit gepolitiseerd", zegt Daniel Colón-Ramos, hoogleraar cellulaire neurowetenschappen aan de Yale University en voorzitter van Puerto Rico's Scientific Coalition, een groep experts die gouverneur Pedro Pierluisi op het eiland adviseert& #8217s Covid-19-reactie. “Mensen roeiden echt in dezelfde richting.”

Sinds het begin van de pandemie zijn ten minste 94.336 Covid-19-gevallen bevestigd in Puerto Rico, een eiland van 3,2 miljoen. Het virus heeft tot nu toe aan minstens 2.073 mensen op het eiland het leven gekost.

Puerto Rico heeft sinds december echter geen stijging meer gezien, zelfs niet na grote feestdagen zoals Kerstmis, Nieuwjaarsdag en Driekoningen. Het laagste positiviteitspercentage werd gerapporteerd in februari (5,2 procent) sinds het aantal sterfgevallen door Covid-19 rond Thanksgiving toenam.

Nu de uitrol van het Covid-19-vaccin aan de gang is, ligt Puerto Rico nu op schema om twee van zijn gemeenten volledig te immuniseren: Vieques en Culebra, beide kleinere eilanden voor de kust van Puerto Rico. [. . .]

In een drastische poging om de drukte te beperken, was Puerto Rico een van de eerste Amerikaanse jurisdicties die afgelopen maart een avondklok over het hele eiland invoerde die mensen vroeg hun huis na de nacht niet te verlaten. Niet-essentiële bedrijven werden stilgelegd. Alle scholen werden gesloten en cruiseschepen mochten niet meer aanmeren op het eiland.

Puerto Rico ging de volgende maand op slot terwijl de avondklok nog steeds van kracht was. Puerto Ricanen moesten te allen tijde thuis blijven. Als ze vertrokken, kon dat alleen voor essentiële doeleinden zijn en moesten ze voor de avondklok weer thuis zijn.

Puerto Rico was ook een van de eerste Amerikaanse rechtsgebieden die een maskermandaat uitvaardigde, naast New Jersey.

“De meeste mensen verlaten het huis niet zonder eerst hun telefoon te pakken. Nu pakken mensen eerst hun gezichtsmasker en daarna hun telefoon', zei Rodriguez in het Spaans. [. . .]

Critici wezen erop dat ambtenaren drastische beperkingen oplegden zonder over voldoende wetenschappelijke informatie te beschikken om hun beslissingen te onderbouwen. Puerto Rico had aan het begin van de pandemie het laagste testpercentage per hoofd van de bevolking in vergelijking met alle andere staten en had geen systeem voor het traceren van contacten over het hele eiland.

Maar ze wisten één feit: Puerto Rico vertrouwde op een paar artsen om de last van de pandemie te dragen, volgens een rapport van het Urban Institute, voornamelijk als gevolg van een decennium van massale uittocht van artsen naar het vasteland van de VS. Resources and Services Administration, 72 van de 78 gemeenten van het eiland worden beschouwd als medisch achtergesteld en hebben te maken met "onvervulde behoeften aan gezondheidszorg".

Tot op zekere hoogte zei Colón-Ramos dat hij zich afvroeg of de ervaring met orkaan Maria, een van de dodelijkste natuurrampen in de VS in 100 jaar, die leidde tot de dood van ten minste 2.975 mensen in 2017, heeft bijgedragen aan een overweldigende meerderheid van Puerto Rico. Ricanen nemen Covid-19-beperkingen serieus. [. . .]

Momenteel mogen Puerto Ricanen na middernacht hun huis niet verlaten. De avondklok is in de loop van de tijd veranderd, afhankelijk van het aantal nieuwe Covid-19-gevallen dat op het eiland wordt gemeld, waardoor het de langste pandemiegerelateerde avondklok is van alle Amerikaanse jurisdicties.

De meeste bedrijven werken nu met een capaciteit van 50 procent, behalve bars, nachtclubs en stadions, die nog steeds gesloten zijn. Winkelcentra zijn open, maar er is slechts één persoon per 75 vierkante meter toegestaan.

Zesennegentig van de 858 openbare scholen in Puerto Rico zijn woensdag voor het eerst heropend, precies een jaar sinds de pandemie toesloeg, met beperkingen. Vanaf maandag kunnen kinderen in Head Start-programma's weer naar de klas.

Aangezien het aantal ziekenhuisopnames door Covid-19 zo dramatisch is gedaald, zijn de meeste patiënten die momenteel op de intensive care liggen, degenen met chronische aandoeningen wier zorg werd onderbroken tijdens de pandemie, niet mensen met Covid-19, zei Ramos. [. . .]

[Foto hierboven door Ramon Zayas / GDA via AP: Een leerling draagt ​​een masker op een school in Cayey, Puerto Rico, op 4 maart 2021.]


In San Juan, Puerto Rico, komt een culinaire beweging op gang

Ontsnappen naar Puerto Rico is een gemakkelijke manier om je ontspannen te voelen, dankzij het zachte zand, het sprankelende blauwe water en de luchtige Caribische sfeer. Maar de laatste tijd ziet het 'betoverde eiland' de aandacht van reizigers verschuiven van het strand naar de opwindende culinaire scene in en rond San Juan.

De hoofdstad, met inbegrip van het historische Old San Juan en de buitenwijken Condado, Santurce en Loíza, is de thuisbasis van een groeiend aantal getalenteerde chef-koks en gedenkwaardige restaurants die zich inzetten voor het serveren van seizoensgebonden, lokale producten - wat de plaats van het eiland als een bonafide plaats bevestigt foodie bestemming.

Lokaal groeien

Deze Puerto Ricaanse gastronomische revolutie begon ongeveer tien jaar geleden wortel te schieten, mede dankzij een bescheiden collectieve landbouwoperatie genaamd Frutos del Guacabo die opdook in het kleine stadje Manatí. Het collectief is de visie van oprichter Efrén Robales en zijn vrouw Angelie Martinez. Het echtpaar wilde dat hun eiland minder afhankelijk zou worden van voedselimport en in plaats daarvan haar eigen fruit, groenten, kruiden, zuivelproducten en andere eetbare goederen zou verbouwen.

Tegenwoordig slaagt Frutos del Guacabo in zijn missie: het verbouwen van zijn eigen goederen, het fokken van kippen en andere boerderijdieren en het produceren van zaden en zaailingen om te verkopen aan professionele boeren en boeren in de achtertuin. Het collectief heeft ook een testkeuken waar lokale chef-koks ingrediënten uitproberen, kook- en slagworkshops houden en pop-up eetervaringen organiseren. De primaire functie is echter om samen te werken met meer dan 50 kleine boerderijen die zich toeleggen op 'culinaire landbouw', die ongeveer 200 lokale eetgelegenheden van verse dagelijkse producten voorzien.

Van boerderij tot bord

San Juan is een stad geworden van inventief eten, fusionmenu's en een terugkeer naar historische gerechten en inheemse ingrediënten zoals wortelgroenten, vis en bladgroenten. Sinds het begin van 2010 heeft het eiland de golf van culinair enthousiasme zien groeien. Toen de orkanen Irma en Maria in 2017 toesloegen, verschoven veel restauranthouders tijdelijk naar andere Puerto Ricanen die zonder stroom en water waren gestrand. Andere inheemse chef-koks keerden terug naar Puerto Rico om opnieuw in het eiland te investeren en het herstel ervan te stimuleren.

Onder hen is de lokale sterchef Mario Ormaza, die de post-stormen opvoerde, hij staat nu in de voorhoede van de eetcultuur van Puerto Rico. Zijn drietal Loíza-restaurants belichamen het scala aan go-to-dineeropties (ze gebruiken producten van Frutos del Guacabo). Tresbé in de open lucht van Ormaza serveert smaakvolle hapjes zoals empanadilla's met zeevruchten en tamarinde-bbq-vleugels uit een omgebouwde zeecontainer, die de ruimte deelt met een op sap gerichte bar en het informele Japanse eetcafé Dospalillos. Aan de overkant van de straat is zijn bistro, Sabrina, een lokale go-to voor elegant dineren. Onlangs heeft Ormaza recepten uit een zeldzaam Puerto Ricaans kookboek uit 1859 bij Azucena Fonda gebruikt.

Waar te gaan en wat te eten

Voorbij de vintage winkels van Calle Loíza en levendige straatmuurschilderingen, serveert Cocobana Café vegetarische gerechten, terwijl de nabijgelegen bakkerij Double Cake klanten verblindt met zowel zoete als hartige lekkernijen. Voor een meer traditionele Puerto Ricaanse keuken, sluit je aan bij de lokale bevolking die voor perfectie op Ana's Café vertrouwt mofongo (gepureerde gebakken plantains) en andere zelfgemaakte nietjes. Of eet waar Obama in 2011 deed, in het bruisende Kasalta in cafetariastijl, waar je de beste van het eiland vindt bistec (steak) slider en P.R.’s beroemde Mallorca brood (een zoet of hartig brood traditioneel gemaakt met varkensvet).

Blokken verderop in het centrum van Santurce, ga je naar La Placita de Santurce, waar je overdag een boerenmarkt vindt. Op weekendavonden verandert het plein in een populaire barzone en hotspot voor het nachtleven. In de nabije omgeving zijn restaurants Santaella en Jose Enrique, elk aan het hoofd van hun befaamde gelijknamige chef-koks. Of ga casual met hapjes in gastronomisch park Lote 23, waar je kunt kiezen uit diverse etnische eetstalletjes en vrachtwagens, en ontspan in de cocktailtuin met dj's of livemuziek.

De populaire strandwijk Condado maakt deel uit van de culinaire renaissance. Mis de verse verrassingen bij Cocina Abierta aan de Calle Caribe niet, zoals de carpaccio van weegbree met tonijntataki en gember en in kurkuma gestoofde kip. Ga een paar straten verderop naar het dak van het nieuwe AC Hotel by Marriott voor tapas en drankjes aan het zwembad bij AC Kitchen of ga romantisch in het speakeasy-restaurant La Bodeguita de Manolo op straatniveau. Als je meer in de verleiding komt om aan het strand te dineren, probeer dan verse gerechten in restaurant Gingambo in het Marriott San Juan Resort & Casino, dat dit jaar een renovatie van $ 30 miljoen afrondt.

De geplaveide heuvels en kleurrijke rijtjeshuizen van Old San Juan maken de buurt tot een waar genot voor fotografen, maar het zijn de restaurants die ervoor zorgen dat je terug blijft komen. Mis de Caribisch-Aziatische fusiongerechten niet bij Bluefin Scratch Kitchen (een andere klant van Frutos del Guacabo). En hoewel La Factoría een van 's werelds beste bars blijft voor zijn ambachtelijke cocktails (en terecht), zou je gelijk hebben om een ​​basis van traditionele Puerto Ricaanse klassieke gerechten vooraf te laden in El Jibarito aan de Calle Sol.

Slimme reizigers kunnen overwegen om deel te nemen aan een uitstapje met Spoon Food Tours voor een vullend overzicht van zoveel geweldige smaken tijdens de Loíza Food and Street Art-tour, de Old San Juan-tour, avondcocktails of microbrouwerijcrawls, of zelfs een kookles met lokale ingrediënten ( rondleidingen vanaf $ 75). Omdat de culinaire dynamiek van Puerto Rico voortduurt, zijn trendwatching-tours een betrouwbaar middel om te proeven hoe rijk en smaakvol dit eiland werkelijk is.


11 Puerto Ricaanse cocktails

Beschouwd als 's werelds meest geliefde mixdrankje, werd de Piña Colada op het eiland bedacht, met name voor het eerst geserveerd in de Caribe Hilton's Beachcomber Bar in 1954 (zoals ze beweren). Deze iconische cocktail op basis van rum is de ultieme drank voor je zoete zintuigen, en is gemaakt met room van kokosnoot, ananassap, rum en wordt meestal gegarneerd met een maraschino-kers, ananaswig of beide. De toegenomen populariteit van deze drank heeft geleid tot verschillende varianten van Piña Coladas, waaronder Ciña Polada, Coast Colada en Chambord Colada. Een klassieke Piña Colada wordt echter gemaakt met alleen de hierboven genoemde ingrediënten en wordt geserveerd op de rotsen of vermengd met ijs.

Ook wel aangeduid als ron caña of ron cañita (cane rum), deze, vaak illegaal geproduceerde maneschijnrum uit Puerto Rico, is veel sterker dan commerciële rum en kan soms meer dan 100 bewijzen. Pitorro is zeker geen drankje voor angsthazen. Pitorro is gemaakt van suikerriet en kan worden "genezen" met suiker en fruit, waaronder tamarinde, papaja, kokosnoot, mango en zelfs chocolade- en koffiesmaken.

Het rijpingsproces van deze naar huis gedistilleerde maneschijnrum begint wanneer suiker en aroma's aan de rum worden toegevoegd, waardoor de intensiteit van de alcoholsmaak wordt verlaagd. Om het uithardingsproces te versnellen en de smaken te integreren, kan Pitorro soms ondergronds worden begraven. Hoewel het illegaal is om te produceren, is het gemakkelijk om Pitorro te bemachtigen met de juiste connecties, vooral tijdens de vakantie.

Je kunt ook een paar Pitorro-merken op de markt vinden en verkrijgbaar in winkels - tegen een veel lager bewijs. Koop ze in de supermarkt of haal er wat op op de luchthaven wanneer je uit Puerto Rico vliegt om te delen met vrienden.

Deze daiquiri on the rocks is een eenvoudig mengsel dat je overal op het eiland kunt vinden, en iets dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Combineer eenvoudig Bacardi Light rum met limoen en 2 eetlepels suiker en ijs. Goed schudden om te serveren.

De Papa Jac, beroemd gemaakt in de Candelas Bar in Old San Juan, is de officiële cocktail van het San Sebastian Festival en wordt nu commercieel geproduceerd. Het recept is een mengsel van passievruchtensap en rum.

Dit is eigenlijk een shot dat een mix is ​​van witte rum van het merk Palo Viejo en vervolgens gecombineerd met anijslikeur. De anijs maakt de drank zoet en draagt ​​bij aan de smaak van de rum vergelijkbaar met drop met een twist.

Deze traditionele Puerto Ricaanse drank bestaat al honderden jaren en het is niet echt een cocktail, maar verdient het om genoemd te worden, aangezien het een van die drankjes is die je zelden buiten Puerto Rico aantreft. Mavi bevat een kleine hoeveelheid alcohol - of meer - afhankelijk van hoe het wordt gebrouwen. Je kunt mavi meestal per gallon langs de kant van de weg vinden. Het is zoet, bruisend en verfrissend, de champagne van Puerto Rico. Het recept vereist schors van de mabi (mavi, mauby) boom, kruiden, suiker en water, gemengd met gist en ongeveer drie dagen gefermenteerd.

Een veel voorkomende cocktail gemaakt met Mavi (Mabi, Mauby) is de Mauby Libre, die de zoete drank combineert met donkere rum en limoen.

Traditioneel bekend als een Cubaanse cocktail, is er geen tekort aan Mojito's in Puerto Rico, de rumhoofdstad van de wereld. De productie van rum op het eiland begon al in de jaren 1600 en vertoont geen tekenen van vertraging.

De Mojito is eenvoudig te maken en vereist slechts 5 gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals suiker, witte rum, limoensap, munt en bruisend water. Puerto Rico biedt zijn eigen variaties met de tamarinde, passievrucht en mangomojito.

Deze alcoholische verfrissing is al onweerstaanbaar fris en pittig en als je hem in bevroren toestand serveert, wordt de lat nog hoger. Net als een gewone Mojito is een bevroren Mojito een met munt besmeurde, schuimige, lichte en limoenachtige drank die wordt gemaakt door de bovengenoemde ingrediënten te combineren en vervolgens veel ijs toe te voegen voor dat bevroren gevoel.

In Puerto Ricaanse bars vind je meestal kokoswater als mixer. Mix het met whisky of rum en serveer met ijs voor een verfrissende cocktail onder de hete Caribische zon.

Oorspronkelijk van het eiland Vieques, net voor de oostkust van Puerto Rico, is Bilí een versie van Pitorro gemaakt van een favoriete eilandvrucht, la quenepa. Je vindt quenepa te koop langs de kant van de weg en op markten wanneer het in het seizoen is. Deze zoetzure vruchten worden gemengd met bruine suiker, rum (of maneschijn), vanille en kruiden en vervolgens een paar dagen onder de grond gerijpt, net zoals je Pitorro zou genezen.

Aangezien Puerto Rico de rumhoofdstad van de wereld is, kunnen we het niet van de lijst laten. Meer dan 70% van de rum die in de Verenigde Staten wordt geconsumeerd, komt uit Puerto Rico en elke stad lijkt een merk te hebben. Er zijn meer dan 30 merken op het kleine eiland, met als meest populaire onder de lokale bevolking Don Q. Ron Barrilito 3 Star wordt vaak aanbevolen als een van de beste high-end (maar niet dure) rum om puur of puur te drinken.

Deze populaire Puerto Ricaanse drank maakt meestal zijn rondes rond de feestdagen en is een alcoholische, advocaatachtige verfrissing die gemakkelijk te maken is. Deze traditionele Puerto Ricaanse drank kan met of zonder rum worden gedronken en bevat onder meer kokosmelk, rum, eidooiers, zoete gecondenseerde melk, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en vanille. Variaties zijn onder andere de Chocolate Coquito en de Pistache Coquito.

Coquito Recept

Ingrediënten:

 • 1 blikje verdampte melk
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 blik kokosmelk
 • 1- 1 1/2 kop witte rum
 • 1 kopje water
 • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
 • 1/2 tl gemalen kaneel
 1. Klop in een grote kom de verdampte melk, gecondenseerde melk, rum, water, kokosmelk, nootmuskaat en kaneel door elkaar. Eventueel kun je meer rum toevoegen. Vervang voor niet-alcoholische Coquito de rum door een kopje koud kokoswater of ijs.
 2. Voor een echte smaak, zet je de drank twee uur in de koelkast en garneer je hem met een beetje kaneel en serveer je hem gekoeld.

Dit vat onze lijst samen met typische alcoholische dranken die je in Puerto Rico zult vinden. Is er een Puerto Ricaanse cocktail die we hebben gemist? Voeg je favoriete drankje toe aan de lijst in het commentaargedeelte hieronder.


Welkom op Isla de Vieques, een van de eilanden van Puerto Rico.

Isla de Vieques, een van de offshore-eilandgemeenten van Puerto Rico, ligt op slechts 7 mijl uit de oostkust. Vieques is een van de laatste bestemmingen die echt blijft zoals de Caribisch gebied van vroeger: rustig, weelderig, rustig, met een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Vieques is de thuisbasis van Mosquito Bay, de helderste bioluminescente baai ter wereld, en met tientallen onontwikkelde strandbaaien, kan men de ware betekenis van tropische gelukzaligheid ervaren. Deze kleine Puerto Ricaanse schat is ook de thuisbasis van het grootste natuurlijke toevluchtsoord voor wilde dieren in het Caribisch gebied.

Terwijl je het eiland verkent, passeer je elegante Paso Fino-paarden die vrij rondlopen. In Vieques zijn er geen verkeerslichten, rijden in Vieques is een plezierige ervaring, smalle wegen leiden naar adembenemende schilderachtige plekjes, charmante kleurrijke steden en stranden die van nature zijn aangelegd zonder ontwikkeling. Wees gewaarschuwd, als je eenmaal voet op de stranden van Vieques zet, word je verwend voor het leven.

Vieques. De thuisbasis van de helderste bioluminescente baai ter wereld

Het is echt als magie, rechtstreeks uit een filmscène, alleen echt, en jij maakt deel uit van de scène

De wereldberoemde bioluminescente baai in Vieques is helderder dan ooit. Terug in 2006, Puerto Mosquito werd door Guinness uitgeroepen tot de helderste bioluminescente baai ter wereld, toen had de baai ongeveer 1 miljoen dinoflagellaten per gallon. Na orkaan Maria werd de bioluminescente baai donker, na maanden wachten op herstel werden 2,5 miljoen dinoflagellaten per gallon geregistreerd. Dit is de beste tijd om Vieques te bezoeken. Als je op vakantie bent op het hoofdeiland van Puerto Rico, blijf dan minimaal één nacht om deze magische ervaring te beleven. + over de Bioluminescent Bay – Vieques, Puerto Rico.

Toerisme op het eiland.

Decennialang was dit mooie eiland een geheime ontsnapping in het Caribisch gebied voor een paar kenners. Met het vertrek van de marine in 2003 begon het eiland meer aandacht te krijgen en was het geheim bekend. Vieques is een van de populairste bestemmingen in het Caribisch gebied geworden, maar als je hier bent, is het stil en rustig. Vieques is geen Caribische bestemming voor koekjessnijders, of je nu komt voor een familievakantie, een romantische ontsnapping of met een groep vrienden, iedereen lijkt iets gemeen te hebben wanneer ze vertrekken ... ze komen uiteindelijk terug.

Als u op zoek bent naar een unieke vakantie, een vakantie die gevoelens van verwondering en ontspanning oproept, een vakantie die u weer in contact brengt met de natuur, dan is Vieques iets voor u. Natuurliefhebbers zullen tal van activiteiten hebben om te worden gehuld in zalige natuurlijke schoonheid.

U kunt aankomen als een toerist, maar je vertrekt als een reiziger. In Vieques draait het allemaal om de reis die leidt naar buitengewone ervaringen onder de zon en een sterrenhemel.

Isla de Vieques. Een paradijs voor strandliefhebbers

De stranden van Vieques zijn als kunstwerken geschilderd door de Meesterhand met perfect op elkaar afgestemde tinten blauw, kusten met zand variërend van zacht wit tot honinggoud tot sprankelend zwart. De hele dag strandhoppen zonder drukte te zien. Zwem en snorkel in kristalhelder water met kleurrijke tuinen eronder. Schoonheid, rust en ontzag wachten op u. Meer over stranden van Vieques, Puerto Rico.

Terwijl de meeste Caribische bestemmingen hun inspanningen richten op het opsluiten van gasten in het resort, ligt de focus in Vieques op het eiland zelf. Vieques biedt verschillende bezienswaardigheden, de meeste bezoekers worden aangetrokken door het eiland Vieques vanwege de prachtige stranden, maar buiten de kust is er meer. Ervaar een van de grootste schatten van Puerto Rico, de bioluminescente baai van wereldklasse onder een sterrenhemel, bezoek het laatste Spaanse fort dat in Amerika is gebouwd en meer. Meer over attracties in Vieques, Puerto Rico.

De meeste activiteiten en activiteiten zijn gericht op de natuurlijke schatten van het eiland. Vieques is een bestemming voor natuurliefhebbers en biedt activiteiten zoals snorkelen, duiken, paardrijden en zelfs een beetje surfen. Kajak door mangrovekanalen, wandel over natuurpaden die naar afgelegen stranden leiden, ga fietsen, boek een vischarter en meer. Meer over dingen om te doen.


Waarom zijn er niet meer Puerto Ricaanse restaurants in de Bay Area?

1 van 6 De Pernil Asado (langzaam geroosterd varkensvlees gemarineerd in knoflook en oregano) geserveerd in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

2 van 6 De Chicharrones de Pollo geserveerd in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

3 van 6 Tostones (gefrituurde traditionele groene planten) geserveerd in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

4 van 6 De Yuca Al Mojo werd op donderdag 18 mei 2017 geserveerd in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

5 van 6 Een vergrote foto van het traditionele Puerto Ricaanse leven en de Puerto Ricaanse vlag aan de muur in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

6 van 6 Familiefoto's en Puerto Ricaanse aandenkens sieren de muren van restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle Meer weergeven Minder weergeven

Mijn grootouders kwamen in 1955 naar Noord-Californië. Mijn grootvader pakte mijn oma, moeder en oom in en verhuisde naar Sacramento. Ze kenden daar niemand. Waarom mijn opa voor het gebied koos, is bij niemand behalve hem bekend. Maar ik ben dankbaar dat hij dat deed.

Vrijwel geïsoleerd van andere Puerto Ricanen, bleef mijn oma koken in de "ouderwetse" stijl die haar moeder en tante haar hadden geleerd, ze maakte bonen van gedroogd in plaats van uit blik, en maakte sofrito & mdash een pasta gemaakt van koriander, tomaten, paprika's, uien en knoflook & mdash helemaal opnieuw.

Maar omdat ze op dat moment de enige Puerto Ricaanse familie in Sacramento waren, maakte ze snel vrienden met degenen met wie ze kon communiceren: haar Mexicaanse buren. Ze leerde snel hun tortilla's, chili relleños en menudo koken, en deze gerechten bleven in haar kookrepertoire. In 2014, zes decennia nadat mijn grootouders voor het eerst naar Sacramento verhuisden, waren er naar verluidt 11.215 Puerto Ricanen in Sacramento & mdash, maar geen enkel Puerto Ricaans restaurant.

Onlangs heb ik nagedacht over waarom Puerto Ricaans eten niet populairder is aan de westkust.

Puerto Ricanen zijn Amerikaanse staatsburgers en kunnen vrij komen en gaan als hun economische situatie het mogelijk maakt om een ​​leven op het vasteland te creëren. Maar ondanks meer dan 30.000 Puerto Ricanen in de provincies Alameda, Contra Costa, Santa Clara en San Francisco, is Puerto Ricaans eten hier populair. (Hoewel San Jose jaarlijks een Puerto Ricaans festival heeft, dat dit jaar op 17 juni plaatsvindt.)

Volgens het Center for Puerto Rican Studies aan het Hunter College in New York woonden er in 2014 naar schatting 200.000 Puerto Ricanen in Californië, goed voor slechts 4 procent van alle Puerto Ricanen die in de Verenigde Staten woonden. Voor de context zijn alleen al in 2014 ongeveer 84.000 mensen van Puerto Rico naar de Verenigde Staten verhuisd.

"Ik heb alleen ooit gehoord van een Puerto Ricaanse gemeenschap in Florida en New York", zegt Paxx Caraballo Moll. Caraballo Moll en partner Audrey Berry maken deel uit van een nieuwe generatie chef-koks die een frisse Puerto Ricaanse culinaire beweging leiden, en hebben onlangs Baoricua geopend, een Puerto Ricaans-Taiwanese eetkraam in San Juan, Puerto Rico. Dus zonder meer Puerto Ricanen aan de westkust, misschien is dat de reden waarom de keuken hier niet zo populair is, zegt Caraballo Moll.

En zoals met veel Latijns-Amerikaans eten, wordt er constant vergeleken met de Mexicaanse keuken.

De Mofongo-schotel geserveerd met Camarones a la Criolla, Frijoles, Arroz en Maduros in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle

"De Mexicaanse bevolking is enorm en ze hebben hun cultuur en eten op een unieke manier ingeplant die overal als Latijns eten wordt gezien", zegt Manolo Lopez van Mofongo, een Puerto Ricaans pop-uprestaurant in New York. "Ik ken maar een handvol Puerto Ricanen aan de westkust en geen enkele zit in de voedingsindustrie. Ik verbleef enige tijd in San Francisco en Los Angeles, en onze ingrediënten zijn ook moeilijk te vinden: recao, platanos, aji dulces, et cetera.&rdquo

Hoeveel Puerto Ricaanse restaurants ken jij in Noord-Californië? Ja, er is Sol Food in Marin. Goed van je dat je het weet. Maar wist je dat er meer zijn? Nou ja, in ieder geval nog een paar: Borinquen Soul in Oakland is een afhaalrestaurant in een slijterij, met geweldige alcapurria's & mdash geraspte weegbree en groene banaan gevuld met gekruid vlees en gebakken. In San Francisco is Parada 22 al zeven jaar open in de Haight, en de Mission's El Nuevo Frutilandia serveert zowel Puerto Ricaanse als Cubaanse gerechten. Er is El Coqui in Santa Rosa en, natuurlijk, Sol Food's twee locaties in North Bay, die de mainstream lievelingen zijn van de Californische-Puerto Ricaanse keuken. Maar voor het grootste deel is dat het.

Het is mogelijk dat het gebrek aan Puerto Ricaanse restaurants in de Bay Area te wijten is aan een gebrek aan ondersteuning, en zeker de hoge kosten voor toegang tot de restaurantindustrie. En hoewel het een soulvolle en heerlijke keuken is, ziet traditioneel Puerto Ricaans eten er gewoon niet sexy uit, het is dubbel zetmeel en bruin op bruin op bruin.

Met de bekendste Mexicaanse chef-kok van het land, Rick Bayless en de bekendste Thaise chef-kok Andy Ricker, vraag ik me soms ook af of Puerto Ricaans eten misschien een vergelijkbare chef-kok op het vasteland nodig heeft om het naar de mainstream-status te brengen & mdash of zelfs een Top Chef-concurrent zoals Sheldon Simeon uit Hawaï, die het assortiment Filippijnse gerechten buiten adobo liet zien. Hij slaagde erin een balans te vinden tussen het opnieuw creëren van de soulvolle smaken van zijn Filippijnse rustieke keuken, maar met een verfijnde uitstraling. Of misschien hebben we een Instagram-bewuste Puerto Ricaan nodig om carne guisada op een eigentijdse manier te borduren met eetbare bloemen.

Misschien moeten we naar de diaspora kijken voor zijn culinaire kampioenen. In Puerto Rico dreigden traditionele kookmethoden ooit te verdwijnen in het licht van de Amerikaanse kolonisatie, als gevolg van een gecompliceerde import-exportrelatie, de ter ziele gegane agrarische cultuur en de introductie van bewerkte voedingsmiddelen en fastfoodketens, naast andere uitdagingen. Maar degenen onder ons op het vasteland, geïsoleerd en proberen de recepten van onze grootmoeder te redden via osmose, koken op de meest traditionele manier.

Pas onlangs heeft een jongere culinaire generatie zijn stem gevonden op het eiland, mede dankzij het duo van chef-koks Jose &mdash Jose Enrique en Jose Santaella &mdash die moderne (en vaak Euro-centrische) technieken hebben verwerkt met Puerto Ricaanse ingrediënten. Ze hebben op hun beurt een nieuwe generatie jonge chef-koks gecultiveerd, waaronder Paxx Caraballo Moll, die met hun tentakels over het eiland zijn getrokken om hun eigen culinaire inspanningen te creëren.

Paola Chacon en Javier Gil genieten van een lunch in restaurant Parada 22 in San Francisco, Californië, op donderdag 18 mei 2017. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele Puerto Ricaanse gerechten. Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle

Misschien zal die beweging zich uiteindelijk uitbreiden naar het vasteland. Niemand lijkt hier iets te weten over Puerto Ricaans eten. Je denkt dat het makkelijk is om het voedsel van Puerto Rico, een eiland dat sinds 1898 bij de Verenigde Staten hoort, naar de westkust te brengen. Nu lijkt het gewoon een grote opdracht om in te vullen.

"Er is gewoon niet genoeg kennis buiten de gemeenschap over wat (Puerto Ricaans eten) is", zegt Alicia Kennedy, associate editor van Edible Manhattan. &ldquoZelfs hier in New York City, waar meer Puerto Ricanen zijn, verspreidt het zich niet verder dan degenen die een connectie hebben met de cultuur.&rdquo

Lopez, uit Mofongo in New York, beaamt dat onderwijs de eerste stap is.

&ldquoWe just have to get people to know our food for it to be able to expand and be recognized around the world,&rdquo Lopez says. &ldquoThe more media (that) write about our pop-ups and collaborations, the more people will know.&rdquo


Bermuda Triangle Survivor!

The legend of the Bermuda Triangle started some time around 1945, when a squadron of five Navy Avenger airplanes disappeared on a training flight out of Fort Lauderdale. Soon, masses were in wonder if there was something strange at the triangle-shaped stretch of oceans between Miami, Bermuda and Puerto Rico?

Today, we have all heard of the triangle shaped stretch called the Bermuda Triangle and over the years, we have heard ample enough of stories and theories which are based on this very triangle . All though you will not find this place on the map, it is however true that the Bermuda triangle is a very real place.

There have been a number of stories in the past about the ghost triangle and stories on disappearing ships, planes and people too. Although there is a reasonable explanation for many such incidents people say there is a mystery to it.
The location of the Bermuda Triangle is off the coast of Florida between Miami, Puerto Rico and the Bermudas. It covers about 500 000 square miles of the gigantic Atlantic Ocean. It is widely known as the Devil's Triangle because Bermuda was once called Islands of the Devils because of its mysteries and ghost trails. The coasts around the island are surrounded by dangerous reefs in which ships ran into throughout the centuries. Survivors of extraordinary and unexplainable events in the Triangle is impressive. Centuries ago, airliner pilots have encountered unexplained and severe jolts out of nowhere leaving them to dash against deep ends. Clouds too have come out of nowhere and caused compasses to spin and engine to drop off. All electronic equipment has ceased for no known reason: cell phones, radios, navigational equipment all seem to give up at this particular triangle.

Bruce Gernon
He is one lucky man who has survived the experiences from the Bermuda Triangle. He has experienced the time wrap theory of the Bermuda Triangle and has lived to tell his story on survival. He is the only lucky person in the world to witness what mystery is behind the Bermuda Triangle and what the Triangle creates to make things disappear. Many others have also seen parts of this phenomenon of mystery and disappearance and some have seen it completely, just like Bruce. It is only after 31 years of his complete research on the triangle did Bruce Gernon discover how he had flown those 100 miles in such a short time and never seen the Earth or sky around him. It is said that Bruce was captured by the electronic fog where in which there have been dozens of planes and boats too which went missing in this fog throughout history. He believes that a rare natural phenomenon may be behind this paranormal happenings in the Triangle. Experts say that the Electronic Fog also explores the Bermuda Triangle's connection to UFO's, a secret navy base.

The Bermuda triangle has claimed over a thousand people during the twentieths century itself. But, has left Bruce alive, so that he can tell you and I the real mysteries behind the Devils Triangle!


Von Diaz’s Essential Puerto Rican Recipes

The journalist and cookbook author, who grew up traveling between Atlanta and Puerto Rico, collects dishes that tell stories about life on the island, and the flavors that bring her back to it.

Von Diaz stirs a pot of sancocho, a stew found all over the Caribbean, as it simmers over an open fire at her home in North Carolina. Credit. Lauren Vied Allen for The New York Times

Intensely green, verging on chartreuse, plantains hang like chandeliers from tall broad-leafed plants across the Caribbean. The botanical name is Musa paradisiaca, the second word meaning “of paradise.”

The plátano is generous, and can be eaten in all stages of ripeness. In Puerto Rico, the greenest ones can be fried, smashed and blended with garlic, olive oil and chicharrones — pork cracklins — to make mofongo, one of the island’s best-known dishes. When their peels turn bright yellow, speckled with dark spots, plátanos can be fried and served alongside rice and beans for that signature agridulce flavor, sweet and salty. And when they finally become black and squishy, seemingly past their prime, their flesh can be boiled, then blended with butter, and then pressed into a pan to make pastelón, a casserole layered with sofrito-laced beef.

I was born in Río Piedras, Puerto Rico, but raised in the suburbs outside Atlanta. My family traveled back to Puerto Rico often — not always the case for those of us on the U.S. mainland — and I was fascinated by those plantain chandeliers. I lived in two worlds in my mind: a lush, loud, exciting tropical wonderland, and a seemingly cultureless, strip mall-laden labyrinth of subdivisions.

The island beckoned me. I longed for the feeling of hot, tropical air hitting my face as I exited the plane, for the interlaced smells of garlicky grilled meat and car exhaust, for the sonorous canopy of El Yunque rainforest.

I love Puerto Rico deeply. It’s where my heart lives, where my mind wanders at night when I can’t sleep. But we don’t always love the places we’re from. My mother, in fact, hasn’t been back to the island in 11 years. For her, Puerto Rico is chaos, rife with machismo, economic instability, crumbling infrastructure and bad memories. Despite the fact that Puerto Rico is part of the United States, those on the island have long struggled with inequities that can make life there extremely difficult.

And yet, my soul dwells there.

The Times asked me to write about some of Puerto Rico’s essential dishes, to choose and share 10 that both resonate with me and reflect the island’s people. It’s challenging, even audacious, to distill a cuisine to any number of recipes, and, because of Puerto Rico’s complex colonial history, it’s particularly difficult to describe its food in simple terms. And so I chose to look closely at dishes that express the innate hybridity of the culture, and celebrate the foundational techniques and ingredients that make its food so compelling, and satisfying.

The cuisine is a culinary mejunje, or mix, of Indigenous, African, Spanish and American ingredients and techniques. In “Eating Puerto Rico,” the food historian Cruz Miguel Ortíz explores how Indigenous herbs and root vegetables African plantains and coconuts Spanish olive oil, pork and tomatoes and American canned foods form the mestizo or Creole cuisine exemplified on the island. And the culinary bricolage of the island continues to expand as a younger generation of farmers and chefs insist on modernizing the cuisine.

“Porque es vivo,” Mr. Ortiz said. “Y simple.” The cuisine is alive, in flux, he said, yet simple and intensely flavored. Its foundation is sofrito — a blend of garlic, onions, peppers, and recao or culantro (cilantro’s earthy cousin, which thrives on the island). Even in the darkest times, the smell of sofrito sizzling in olive oil is a balm blended with tomato sauce and rice, its flavor conjures comfort.

Sofrito, for me, is essential. But what is “essential” is subjective, so I believe it’s about what fulfills a need. For some of us, that need is nostalgia. A dish may be essential because it fills your heart with joyful memories, of smells and flavors, of your grandmother loudly playing Juan Luis Guerra, teaching you to dance, her hair still in rollers. For others, essential might mean nourishing to the body, or a meal that fills you ahead of a long day of work.

The dishes below are essential to me because of the stories they tell, the ways they embody my people’s strength and creativity, and how cooking them has helped me make sense of the brutality of my island. As Jessica B. Harris wrote of African enslavement in her 2011 book “High on the Hog”: “It must be looked at in all its horror and degradation, complicity and confusion, for it tells us where and what we have come from.”

I am a journalist, oral historian and professor of food studies in North Carolina, and, in these roles, I look closely at the global scale of imperialism, and investigate similarities among island cultures. The more I study the impact of colonization on bodies and ecosystems, the tremendous violence that occurs when monoculture replaces biodiversity, when enslavers replace Indigenous cultures and cosmologies with their own, the paradox of loving a place as difficult and complex as Puerto Rico becomes clearer. Because while much has been done to subjugate and disrupt Puerto Rico, its spirit remains.

These recipes tell the story of that spirit — of an Indigenous Taíno population believed to have been exterminated, but still living in the mitochondrial DNA of thousands of Puerto Ricans. You see that story in dishes like yuca con mojo, a humble celebration of the root vegetable that was once the cornerstone of the Taíno diet.

They describe fortitude and la brega, a term often used by Puerto Ricans to describe improvising, hustling and making do. Sancocho, its name synonymous with a mix of whatever ingredients are available, is a stew brimming with classic island flavors: yuca, yautia (taro), plantains, often pumpkin. Arroz mamposteao — just one of the many ways rice and beans are prepared — is scrappy, making magic of leftovers.

They are stories of creativity and tradition, blending colonial ingredients with ancestral cooking techniques. Take pernil, the coveted garlic-and-herb-marinated pork shoulder that is traditionally slow-roasted whole over coals. On the island, there’s an entire stretch of highway through densely forested Guavate — La Ruta del Lechón — dedicated to pork made with precision by families committed to the craft.

These dishes celebrate the contributions of the tens of thousands of Africans taken to the island in bondage, who introduced processes like deep frying, among many other things, and who are credited with cultivating rice, the cornerstone of the Puerto Rican diet to this day. Fritters such as alcapurrias de jueyes — a blend of green banana and yautia, stuffed with delicate crab — hark back to Loíza, a town on the northeastern coast with rich African ancestry.

And then there are completely modern dishes that reference what has always grown on the island. In pastelillos de guayaba, guava — the epitome of tropical flavor — is balanced by crumbly, salty queso en hoja, fresh cheese, which is baked into a beignet and delightfully dusted with powdered sugar. Nothing ancestral here it’s just extremely delicious, and makes use of the island’s bounty of fruit.

Above all, these dishes exemplify a deeply creative people, who make food that is flavorful and soul-nourishing.

What I want to suggest here is that, instead of holding European foods and cooking techniques as the highest standards, we look to the cuisines of islands, of places that have struggled, to gain inspiration from how they managed to make things taste so good against all odds. This is old, deep knowledge, and we can all learn from it, regardless of background, and find ways to integrate this way of thinking into the way we cook.

And to keep culinary cultures vibrant, we must adapt. For the past 15 years, the Puerto Rican diaspora has outnumbered the population on the island, and many of us have been forced to recreate our favorite dishes using very different ingredients and tools. I might need to use a bell pepper instead of ají dulce, or paprika instead of annatto. But as I say in the introduction to “Coconuts and Collards,” my first book, “It’s Puerto Rican because I made it.” These microadjustments ensure that I can still keep the flavors of my homeland in my mouth.

Many of my fellow Puerto Ricans may see this list and exclaim: “What about bacalao?” “What about tostones?” Or plátanos maduros, or coquito. There are so many things. I humbly offer these recipes in the spirit of sharing what for me is like mother’s milk, the flavors from which my palate was born — sofrito in the womb, a lifeline to the island.

As you explore and prepare these recipes, I encourage you to consider the blends of flavors. That combination of yautia and green banana with the sofrito and crab in alcapurrias is unmistakably earthy and robust, salty crispness balanced by delicate seafood. The richness of the chicken thighs in pollo en fricasé, simmered in tangy tomato and white wine, punctuated by briny olives, immediately conjures Mami’s kitchen for many Puerto Ricans, just as the smell of pernil roasting in the oven transports us to every family Christmas and Thanksgiving we ever attended.

What to Cook This Week

Sam Sifton heeft menusuggesties voor de komende dagen. Er wachten duizenden ideeën om te koken op je in New York Times Cooking.

  • One of the best things about Melissa Clark’s chile-roasted chicken with honey, lemon and feta is the sweet-and-sour drippings in the pan.
  • Yewande Komolafe’s glazed tofu with chile and star anise is a take on the technique behind Sichuan hui guo rou, or twice-cooked pork.
  • Mark Bittman’s shrimp burgers are perfect with mayonnaise, mixed with Texas Pete hot sauce and plenty of lime juice.
  • This spring-vegetable japchae from Kay Chun is made with the Korean sweet-potato noodles known as glass noodles.
  • Millie Peartree’s brown stew chicken is built on a base of store-bought browning sauce, a caramel-hued burnt sugar concoction.

  You may notice there aren’t many vegetables in this collection. That is not a reflection of how most Puerto Ricans eat today. On my last trip to the island, just as Covid-19 was setting in, I ate whole ají dulce peppers, flash-fried tempura style, at the chef Natalia Vallejo’s restaurant Cocina al Fondo, which will soon reopen. At Vianda, I had locally sourced radishes with grapefruit and XO sauce. At Bacoa Finca + Fogón, I was enthralled by a spread made from local beets.

  But growing up, and in the cafeteria-style Puerto Rican joints I’ve frequented here on the mainland, the most common vegetable accompaniment to our food is a simple side salad. Oftentimes it’s forgettable: limp iceberg lettuce with tomatoes, canned green beans or peas, dressed with olive oil and vinegar. But salads are the perfect pairing for Puerto Rican dishes — they balance the richness with roughage — so I often pair these recipes with a simple salad of mixed greens, avocado, tomatoes and hearts of palm in a cilantro vinaigrette.

  The dishes I present here were foundational to my understanding of flavor, and everything I cook springs from them. In my conversations with fellow Boricuas of all ages and walks of life, both here and on the island, these were all mentioned. Above all, I love each one of these dishes, and I hope you will enjoy making them too.


  The Amazing Beaches of Vieques… One of the Islands of Puerto Rico

  The beaches of Vieques are constantly praised and ranked among the best in the Caribbean. You probably read this on many other destination travel guides, please give us a few minutes to tell you why the beaches in Vieques are so special.

  Isla de Vieques, where you can experience beaches in the Caribbean with raw beauty, landscaped by nature alone, free of development. Each beach is different, with sand ranging from pure white to sparkling soft black. Isla de Vieques is the island where you hold hands with your loved one, look back to capture with your camera the only set of footprints on the beach… yours.

  In Vieques you will find some of the most scenic, quiet, and secluded beaches on the Caribbean, don’t take our world for it, just ask someone who has been here. Puerto Rico is a very popular destination in the Caribbean with hundreds of beaches and interesting attractions. The beaches in Vieques are very different from the main island, they stand out for its unspoiled and tranquil feel, providing visitors the perfect recipe for relaxation and wonder.

  Your greatest task during your vacation in Vieques will be finding the time to explore all the beaches. Vieques may be a small island, but it will take you a little over two weeks to explore and enjoy them all. You may end joining thousands of visitors who end up coming to Vieques year after year.

  Following are some of the most popular beaches in Vieques. Zie de map at the bottom of this page for locations. We have only listed the most popular beaches, we are working on adding them all. Bring your sense of adveture and discover them all.

  We’ll start with the beaches inside the Vieques National Wildlife Refuge on the southeast side of the island.


  Areas to Visit

  San Juan: A business and tourist hub with preserved Spanish colonial architecture, shops, bars, restaurants, and bustling nightclubs. In San Juan, stay close in either Isla Verde or Condado for the easiest beach access, or in Old San Juan for proximity to historic sites, restaurants, and bars.

  Northeast: A short drive from San Juan, this area is densely populated, but low-key and home to beautiful rainforests and secluded beaches

  Northwest: World-class surfing, natural wonders and some of the best beaches in the island Aguadilla, Rio Camuy Cave Park and Rincon are main draws, but also Dorado, with its golf courses and casinos

  Southwest: Arguably the island’s most beautiful region, with white-sand beaches, forest reserves, exotic birds, phosphorescent waters, charming colonial architecture, and opulent villas. Head to the western side of the island to be close to charming towns like Boqueron.

  Southeast: It’s the land of contrasts, with luxury living, golf courses, miles of beautiful sandy beaches, and undeveloped areas. In eastern Puerto Rico, you’ll find big resorts, nature reserves, miles of beautiful beaches and luxury living.

  Islands: The most famous offshore islands are Culebra and Vieques, with clear waters, breathtaking beaches, and coral reefs uninhabited Isla Mona has beautiful soaring violet cliffs


  Bekijk de video: Rituales para la Noche de San Juan en Puerto Rico para la buena suerte. (December 2021).